Maatschappelijk project

De Commissie Maatschappelijk project, representeert de JCI-pijler Community. Het gaat er hierbij om wat jij als Active Citizen kan betekenen om een positieve verandering in de maatschappij te realiseren. Je kunt hierbij denken aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, CSR (Corporate Social Responsibility) en het realiseren van de Millennium Development Goals van de Verenigde Naties.

Sinds 1954 hebben JCI en de Verenigde Naties een positieve relatie en wordt er vanuit gemeenschappelijke doelen gewerkt aan een betere wereld. JCI is daarmee de enige vereniging ter wereld met een officiële VN-status. De General Consultive status is gereserveerd voor grote internationale NGO’s, waarvan werkterrein het grootste deel van de onderwerpen van de VN overlapt. JCI treed toe tot een selecte groep van minder dan 150 grote, gevestigde NGO’s die nauw samenwerken met de ECOSOC.

Projecten vanuit de pijler Community worden geïnitieerd door de lokale kamers en worden gerealiseerd door actief de handen uit de mouwen te steken. Een goed voorbeeld van een project dat zelfs landelijk navolging heeft gekregen is ‘Textiel for Bednets‘. Het concept is bedacht door oud JCI-Drechtsteden lid en Senator Marloes Collins en gaat er vanuit dat in een tijd van economische  terugval mensen en organisaties liever meewerken aan een inzamelingsactie van oud textiel dan de huishoudportemonnee trekken.

Het textiel, hierbij kan je denken aan kleren, schoenen, tassen, gordijnen, riemen, pluche knuffels, etc. wordt ingezameld in de speciaal ontwikkelde Textiel voor Bednets-zak. Voor 2 volle zakken met textiel (van ongeveer 10 kilo) ontvangen we 7 euro, precies genoeg voor één bednet. Zo ga je opgeruimd de seizoenen in en lever ook jouw bijdrage aan deze mooie actie.